Star Academy - шоу на музикални таланти

 

На 11 април по Нова телевизия ще стартира световноизвестният риалити формат за музикални таланти “Стар Академи”.

“Стар Академи” ще трае 3 месеца /както “Биг Брадър”/ и ще приключи на 18 юли.
През март месец ще започне официалният прием в Академията. Той ще протече в няколко етапа и в четири града – Варна, София, Плевен и Пловдив. Кандидати ще се състезават за квота от 14 места - 8 момичета и 6 момчета на възраст между 18 и 23 години.

Академията ще се помещава в Къщата на Биг Брадър. Предстои да започне нейният основен ремонт. Холът, кухнята и трапезарията ще бъдат превърнати в учебни стаи. Ще има звукозаписно студио, фитнес салон, зала за танци. С една дума, всички условия, необходими за звукозаписа на хитови сингли. Най-големите звезди в музикалния бизнес записват цели албуми точно така – далеч от светската суета и в свръх-комфортни условия. Академията ще бъде обезпечена с възможно най-добрата техника за музикални звукозаписи. Талантите ще имат много музикални инструменти, работещ телевизор и CD плейър. Те няма да са така изолирани от външния свят, както Съквартирантите в “Биг Брадър”. За сметка на това ще работят непрекъснато по усъвършенстването на своите качества. Благодарение на които, прочие, ще са попаднали и в “Стар Академи”...

През цялото време на шоуто в Академията ще живеят както самите Таланти, така и нейният Директор. Постоянните Преподаватели ще се редуват в зависимост от академичната програма – вокални упражнения, солфеж, пиано, фитнес или медийно поведение! Защото в Академията Талантите ще учат и как се дава добро интервю или как се позира пред камера.
Преподаватели ще сформират и Журито на Академията. Две седмици след старта на “Стар Академи” Преподавателите ще започнат да номинират Талантите за елиминиране. Зрителите – както в “Биг Брадър”, ще имат крайната дума.

Всеки ден - от сутринта до 16 часа следобед – ще текат академичните занимания на Талантите. Вечер те ще могат да си почиват, а веднъж на две седмици – и да излизат от Академията. По познатата от “Биг Брадър” схема в понеделник ще се провежда “Стар Академи Лайф”. Най-интересната част от него и голямата изненада за зрителите на Нова телевизия ще бъдат живите концерти на Талантите, провеждани именно тогава. Концертите на “Стар Академи” ще играят решаваща роля в елиминирането на участниците.
През последната седмица в Академията ще останат финалистите – четирима Таланта. От тях зрителите ще изберат победителя - соло артист, който освен парична награда, печели договор с музикална компания за издаване на албум, както и участие на международния концерт в Кан през следващата година с най-големите световни “Стар Академи” звезди.

“Star Academy” е риалити шоу в стила на Big Brother. То следва същата продукционна схема, но и свои собствени съдържателни елемент. Форматът на “Star Academy” е уникален. Само тук зрителите могат да проследят в реално време как наистина обикновени хора с истински талант стават звезди на световната музикална сцена под непрестанните грижи на преподавателски екип и пред очите на милиони почитатели. С 12 000 000 зрители във Франция първият епизод на “Star Academy” достига 70,7% пазарен дял. В Холандия хит сингълът на победителя в “Star Academy” продава 80 000 CD копия само за един ден. Португалската версия на “Star academy” – «Academia De Estrelas” – е обявена за най-добра телевизионна програма. Отново във Франция албумът на Star Academy три пъти става платинен!, в Швейцария – златен, а в Белгия – два пъти платинен. В Канада стартовият епизод на втория сезон достига 56,9% пазарен дял, в Ливан – 79,6%. Първата седмица в Канада е с пазарен дял 72%.

Свръх звездите Лайнъл Ричи, Анастейша, Бон Джоуви, както и много други имена от върховете на музикалните класации са гостували в “Star Academy” по света.

{START_COUNTER}