Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2007 12:31 - Любовен филм с 30 участника
Автор: play Категория: Забавление   
Прочетен: 3461 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.08.2007 12:32


Ники Николов, главен редактор на “Островът на изкушението” в интервю за "Монитор":

 

Ще снимаме любовен филм с 30 участника

 

За съжаление, българката все още не смее да прави първата крачка към мъж, когото харесва, казва шефът на скандалното риалити-шоу

ГЕОРГИ НЕДЕЛЧЕВ

- Ники, кастингите за вашето ново риалити “Островът на изкушението” приключиха. Доволен ли си от селекцията на участниците?

- Мисля, че избрахме наистина интересни участници, благодарение на които зрителите ще могат да гледат едно вълнуващо шоу наесен. Дали това е така, ще стане ясно след края на снимките на острова, които наближават. Оптимист съм, защото натрупахме богат опит в правенето на кастинги покрай 5-те сезона на Биг Брадър. Вече имаме изградена прецизна схема по намирането на най-правилните участници.

Това обаче беше най-трудният ни кастинг. Първо защото трябваше да открием 30 подходящи мъже и жени, второ - защото в това шоу няма парична награда. Хубавото е, че в „Острова на изкушението” зрителите ще видят такъв типаж хора, каквито до този момент не са се появявали в нито едно българско риалити.

 

- Какъв тип хора преобладаваха сред кандидатите?

- Болшинството бяха наперени тийнейджъри на по 18-19 години. За риалити като „Острова на изкушението” обаче те не са подходящите участници, защото това е предаване за човешките взаимоотношения, а когато си в тази възраст, още нямаш изградена представа за това какво е истинска любов, какво е вярност, все още не си бил предаван истински, нито пък ти си наранявал човек толкова дълбоко, че да започнеш да тълкуваш живота задълбочено. А „Острова на изкушението” е едно изключително вербално шоу. Шоу, в което във всяка една минута човек разбира нещо ново за себе си и за най-близкия си човек и трябва да обяснява нещата, които се случват в главата му. 

 

- А какви типажи не достигаха по време на кастингите?

- В крайна сметка мога да кажа, че намерихме всички типажи, които първоначално си бяхме отбелязали, че търсим. Най-трудно ни беше да открием жени, които са красиви и не са ангажирани, за да бъдат истински изкусителки. Освен това обаче те трябваше да бъдат и активни към силния пол, а в България все още битува погрешното схващане, че ако една жена сваля един мъж, то тя непременно е лека жена. 90% от красивните жени у нас са се научили, че щом са красиви, трябва да седят и да чакат да бъдат ухажвани. Те не тръгват към един мъж дори когато той ги привлича силно - само защото са научени, че така не трябва да се прави. Другият проблем с красивите жени беше, че повечето от тях са си намерили някой богат батко или чичко, който да ги глези, мислят си, че имат цялата свобода на света, но когато се стигне до участие в подобно шоу, биват принуждавани да избират между скъпите подаръци и участието си в предаването. И въпреки, че доста атрактивни изкусителки се отказаха заради тази причина, в крайна сметка съм щастлив, че имаше и такива, които избраха свободата да взимат решенията си самостостоятелно. Искам да те уверя, че ще има доста приятни изненади.

Лично аз бях приятно изненадан да видя, че в България има изключително приятни мъже, напук на мита, че българският мъж не е красив, не се подържа и не е галантен.

Що се касае за двойките, трудностите бяха в това да открием партньори, които искат да участват в шоуто не заради безплатната ваканция на екзотичен остров, а заради някаква силна лична причина. Заради отговорите, които търсят за себе си и за човека до тях. Защото след участие в подобно шоу двойките или се разделят или заживяват по-щастливи отвсякога. Трудно беше да намерим двойки, които са осъзнали, че да устоиш на едно изкушение означава първо да му се отдадеш, а не да бягаш от него, защото така всеки може, но в крайна сметка не доказваш нищо нито на себе си, нито на човека до теб. Защото съгласи се, че няма как да кажеш, че най-много обичаш сок от портокали, ако не си опитал и такъв от праскови, кайсии, ябълки и т.н.

 

- Съгласявам се. Кои все пак бяха най-куриозните кандидатури?

- Създадените само заради шоуто фалшиви двойки. Приятели, които са се наговорили, че ще ни се представят като много влюбена двойка, само и само за да отидат на този остров. Когато биваха разкрити, се получаваха наистина куриозни разговори. От типа на онази култова случка, в която попитали една двойка къде за последно са правили секс и единият отговорил в кухнята, а другия... в г..а. Имаше и няколко двойки на по 50-60 години, които казаха, че чакали точно това преживяване, за да решат дали да сключат брак или не.

 

- Коя е най-голямата заблуда у хората, които се явяват на подобни кастинги?

- Че са най-интересните личности на света, но животът им е ужасно скучен и еднообразен. Този парадокс никога не съм можел да го разбера.

 

- Коя е най-основната разлика между новото риалити-шоу и Big Brother, с който вашата продуцентска къща предизвика фурор в българския тв ефир?

- Ужасно много са разликите. Философията на „Острова на изкушението” е коренно различна. Затова и в това предаване няма парична награда, защото това, което участниците получават, струва много повече от 200 хиляди лева. Тук акцентът са взаимоотношенията между двама човека, които се познават от дълго време и това им участие ще покаже доколко са се опознали. Доколко наистина са създадени един за друг, доколко успяват да си задоволят желанията. Покрай нещата, които им се случват, зрителите ще могат да си отговорят на много въпроси за своите си връзки, които са имали досега. Защото ние всички ревнуваме, ние всички сме съпричастни със загубата на любимия, всички правим разлика между усещането за удобство, когато си сам, и усещането за любовта, когато си в една връзка. Всички се изкушаваме, но едни хора прощават някои неща, а други – не, и това ни прави различни.

 

- А какви са аналогиите между “Островът на изкушението” и шоуто “Красавицата и отличникът”, което вървеше по bTV?

- За мен „Красавицата и отличникът” все още не е подходящ формат за нашето общество, защото живеем във време, в което красавиците у нас не се изкушават по отличниците. В тази държава все още няма пълните предпоставки един отличник да стане успял мъж. В Америка е точно обратното. Там щом си завършил Харвард, това задължително означава, че след време ти ще започнеш да получаваш наистина много пари и това моментално те прави ценен. Ето защо „Красавицата и отличникът” стоеше изкуствено на екран, а зрителят не е глупав и не може да го излъжеш така лесно.

 

- Не се ли опасявате, че и сега интересът ще е по-малък - заради обстоятелството, че събитията на екрана не се случват в момента, а са вече в миналото?

- Не, защото това не е класическо документално риалити. Това е по-скоро любовен филм, а всеки филм е сниман преди датата си на излъчване. Хората гледат „Острова на изкушението”, защото сюжетът е вълнуващ или близък до тях. Това не е състезание. 

 

- Добре, а не се ли страхувате, че ще ви обвинят в нихилистично опорочаване на идеята за голямата и свята любов?

- Целта на това предаване не е да раздели едни 4 двойки. В последния епизод 4-те двойки, които са живели известен период разделено, ще се видят очи в очи и всеки ще отвори себе си пред другия. Ще анализират това, което им се е случило, и ще преценят какво да правят оттук нататък. Едни може да се разделят, а други да обявят любовта си пред всички и да си простят, ако има какво да си прощават. Това шоу има дълбок социален нюанс в себе си. То помага на хората да бъдат щастливи. Понякога разбираш, че си внушаваш, че си щастлив с един човек. Едно подобно преживяване ти помага да се осъзнаеш. Ако една двойка се раздели на Острова, това означава, че рано или късно е щяло да се случи същото. Така че при всички положения партньорите имат своя хепиенд в това си приключение, независимо какво се случи с тях.

Неслучайно в „Острова на изкушението” не участват двойки, които вече имат сключен брак и деца, защото предаването не иска да разрушава семейства, а да отговори на един човек дали е правилно да създаде семейство със сегашния си партньор или не.

Ако това предаване го имаше преди Биг Брадър 2, може би Миро и Елена нямаше да се разведат, защото щяха да са осъзнали, че не трябва да се женят един за друг.

 

- Какви народопсихологически изводи за българина си направихте след тази кастинг-кампания?

- Вече отчасти отговорих. Също така, за пореден път се убедихме, че всички проблеми в една връзка идват от факта, че хората не си говорят. Уж човекът с когото живееш е най-близкият за теб, а имаш толкова много тайни от него. Ние сме много повече западно ориентирани в мислите си, но не и в действията.

 

- Някакви подробности за участниците, които одобрихте?

- Има 4 двойки и 22 изкусители, които са ужасно интересни, заради своята история, заради визията си, заради начина си на мислене, заради чувствеността си...

 

- Кой от досегашните играчи в Big Brother би се представил най-добре в новото риалити?

- Всички онези, които позволяват на емоцията да ги води и които правят нещата, заради това, че искат тези неща да им се случат. Без да се съобразяват дали това ще се хареса на всички. Първите хора, за които се сещам са Елена, Мариян, Ева, Виолета Здравкова. Идеалният участник за това шоу е чувствен, вербален човек, който търси щастието без да се задоволяват с трошички. Човек, който живее интересно. И който търси голямата любов.

 

- А какъв е анти-участникът?

- Този, който никога през живота си не е правил нещо спонтанно, човек, който не иска да опознава хората около себе си, който смята, че може да устои на изкушението само защото ще си забрани някакви неща за кратък период от време. Съгласи се, че ако не пушиш 20 дена, това не означава, че си отказал цигарите, нали? 


 



Тагове:   филм,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: play
Категория: Забавление
Прочетен: 396790
Постинги: 61
Коментари: 14
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031