Вторият сезон на българската продукция на Форт Бояр - три нации, продължава да радва българските зрители с безспорните победи на състезателите ни.

Очарователната Карина Караньотова споделя своите впечатления от Форта, специално за Hotnews. Тя е участник от втория български отбор, заедно с Атанас Бончев - Наката, Таня Кожухарова, Недялко Лаков.

Тренирала е лека атлетика, плуване и сърф, а сега поддържа формата си със сноуборд и тае-бо. Занимава се сериозно с фитнес от 4 години. Член е на спортен клуб Spidersport.

Кари учи последна година журналистика в Нов български университет, затова три дни в седмицата ходи на лекции, а два отделя за спорт. Понастоящем е водеща на предаването за туризъм по БТВ - "Глобусът". 

- Форт Бояр със сигурност е голямо предизвикателство. Може ли да се каже, че е най-голямото в живота ти? 

- Със сигурност Форт Бояр е преживяване, което няма да забравя никога. Трудно бих могла да опиша тръпката, която изпитах там. За да усетиш магията на крепостта, трябва да участваш в състезанието. Все пак се надявам животът да ми поднесе още по-големи предизвикателства и емоции. 

- Затрудниха ли те някои от игрите? 

- Игрите са направени така, че да те затруднят максимално. Нещо може да изглежда лесно на пръв поглед, но когато се сблъскаш с дадена игра осъзнаваш, че просто нямаш никакво време за губене и трябва да действаш много бързо и дори безразсъдно. Моята грешка в първата игра беше, че се забавих много и бях прекалено прецизна. Във Форт Бояр се изскава и доза риск. 

- Би ли се справил играч без сериозна физическа подготовка? 

- Зависи, като цяло, по-скоро - не, защото не знаеш какви игри ще ти се паднат. Има задачки, които може да ги изпълни и най-неподготвеният физически играч - като например: пипането на гадинките, "тейбъл" дуелите. За да се чувстваш конкурентноспособен, на Форта е задължително да имаш физическа подготовка. Аз лично не излизах от залата преди да замина, така имах самочувствието на силен играч.

- Имаше ли конфликти между участниците? 

- Не, всичко вървеше съвсем гладко. Всички български отбори бяха в завидна хармония и нищо не можеше да прекърши колективния ни дух. 

- Пламна ли любов между някои от състезателите? 

- Пламна една международна любов, но понеже не е в моето сърце, не мога да издам. Иначе и аз изпитах симпатии към един човек там, но той така и не разбра. 

- А зародиха ли се истински приятелства? 

- Често си правим събирания на кафе, бар или ресторант. Разказваме си как върви животът ни. На мен Форт Бояр ми донесе няколко нови приятелства и много се радвам за това. 

- Какво ще запомниш най-силно - мястото, силните емоции или хората? 

- От всичко по малко. Но все пак най-силни си остават емоциите, вълнението, което изпитвах, когато пътувах към Форта, самата игра. Всичко там е така приказно, че на моменти забравяш за реалността и няма как да не я забравиш, защото просто си откъснат от нея. 

- Промени ли те Форт Бояр? 

- Определено ме промени. Може да звучи малко странно, но разбрах някои неща за живота. В професионален аспект бях забелязана и сега съм водеща на страхотно предаване - „Глобусът" по бТВ. Много ме радва новата ми работа, научавам много за историята и тайните на България. Все неща, които не ги пише в учебниците, или са само за любопитните. Пътуваме и навън, но по-рядко. 

Снимки: личен архив на Карина