Скандалът в Dancing Stars се казва Миодраг Иванов

5 октомври 2009 | 12:05 Дачев

Краси Радков и Етиен Леви оглавиха временното класиране
Dancing Stars 2 е най-гледаното предаване снощи


Темата на Dancing Stars 2 в неделя, 4 октомври, беше "танци на народите", за които двойките на Етиен Леви и Краси Радков получиха максимални оценки от журито. След скандал с партньорката си Павлина, Миодраг Иванов направи слабо представяне и получи остра критика и най-ниската оценка в шоуто. На свой ред шоуменът се оплака от неудобния ръст на Павлина Вълчева, която според думите му не била достатъчно висока и не можел да се сработи с нея.

Две максимални оценки и една смяна на партньор е резултатът от първия кръг на танцовата надпревара в Dancing Stars. Звездите се представиха изключително силно в танците на народите. Всяка двойка заложи на уникална хореография. Първи звездното шоу откриха Аксиния и Стоян Стоянов, които предложиха страхотен индийски танц. Костюмите и на двамата бяха уникални, а Мария Гигова, Илиана Раева и Памбос не спестиха суперлативи за изпълнението на двойката.
Невероятно представяне направиха и Мадлен Алгафари и Алкесандър Вачев, вдигайки градуса в злата с ирландски народен танц. Психотерапевтът изненада всички със своите умения в трудната хореография и заслужено спечели овациите на публиката и журито.
Бианка Панова и Светослав Василев блестяха над всички с перфектно изпълнение на грузински танц, а сложните елементи в него накараха публиката да онемее. Въпреки перфектния танц Илиана Раева поиска от грациозната Бианка да забрави за елементните от художествената гимнастика и да заложи повече на танцувалните елементи.
Изключително забавни се оказаха танците Тодор Кирков, Венета Харизанова и Крум Савов, които демонстрираха страхотна форма с български народни танци.
Над всички останаха изпълненията на Етиен Леви и Ива Григорова, които получиха пълен актив от точки за руско-циганския си романс. Тричленното жури безапелационно им даде оценка 30. Вечерта завърши с кръшното Дайчово хоро на Краси Радков и Елена Илиева, които взривиха публиката в залата и застанаха редом да Етиен и Ива начело във временното класиране.


На дъното на таблицата остана Мидораг Иванов, който помрачи вечерта на всички, след като поиска смяна на партньорката си. Във видеоматериал от подготовката през седмицата стана ясно, че той и Павлина Вълчева не се разбират. Русата грация със сълзи на очи сподели, че Миодраг иска да контролира всичко и се държи грубо с нея. Въпреки всичко двойката излезе заедно на дансинга за последно, за да изиграе сиртаки. Шоуменът поучи най-много критики от журито. Като причина за лошия си танц Иванов изтъкна недостатъчната височина на Павлина. Гигова, Раева и Памбос обаче контрираха с факта, че височината няма никакво значение в този танц и че той просто не е подготвен. Нещо повече – Илиана Раева определи претенциите на Миодраг като некавалерски и неспортсменски. Веднага след разговора творческият продуцент на шоуто Евгени Димитров представи нова 17-годишна танцувална партньорка на Миодраг Иванов, която ще се включи само ако той не попадне на първите елиминации и която да отговаря на "високите" му стандарти. Със сълзи на очи Павлина напусна сцената след думите на Евгени Димитров "ще се видим скоро", с което Маестрото загатна, че това не е краят за най-награждаваната танцьорка в Dancing Stars.
Иванов настоя да заяви, че макар и за него да е удоволствие да работи за "Седем осми", има своя представа за правене на шоу. Новата му танцувална партньорка ще бъде представена в следващия епизод на шоуто.

Павлина Вълчева е шампион на България за 2007 г., четвъртфиналист на Световно първенство за професионалисти и полуфиналист на европейското първенство за професионалисти.
 
След инцидента, на сцената се завърна водещият Димитър Павлов, а зад кулисите с участниците бе Елена Петрова. В края на първия кръг звездите разбраха и следващата си задача - през седмицата те ще трябва да се готвят за аржентинско танго и английски валс.

Социологическата агенция ТВ План / ТНС предостави и рейтингите за снощи. За времето 20 - 22:13 ч. средният рейтинг за "Dancing Stars" е 17.3 срещу 10.5% за VIP Dance по Нова телевизия, а делът - съответно 41.4 срещу 25.0%, за цялата аудитория над 4 г. В брой зрители това означава 1 261 000 души за бТВ спрямо 763 000 пред екраните на шведската медия. При най-активната аудитория - жени между 25 и 54 години - разликата се увеличава на 20.4% рейтинг за "Дансинг сатрс" срещу 12.7% за "VIP Dance" (дял съответно 44.7 и 27.9%).


ИЗБРАНО