Стартът на „Dancing Stars 2 - все още пълна мистерия
Стартът на „Dancing Stars 2 - все още пълна мистерия / снимка: bTV

Стартът на „Dancing Stars 2" продължава да е пълна мистерия, макар днес от bTV съвсем леко да повдигнаха завесата, че танцувалното шоу ще се излъчва през уикенда. За коя събота и неделя обаче става дума - загадката все още е пълна.

От телевизията  на Мърдок казват още, че „Dancing Stars 2" ще се излъчва през уикенда с начален час 20.00 часа. Това означава, че няма да има пряк сблъсък в ефир с другото танцувално шоуто - „VIP Dance" в ефира на „Нова телевизия". Конкуренция се очакваше ако bTV пусне „Dancing Stars 2" през седмицата. Всеки понеделник, вторник и петък вечер по „Нова" тече „VIP Dance" с водещи Иван и Андрей.

Още в края на юли от bTV обявиха, че ще правят втори сезон на успешния танцувален формат. След като миналата година звездите и професионалните танцьори предложиха всичко най-интересно от класическите и латино ритми, участниците в новото издание на шоуто ще трябва да се справят с free style танци. Обещаха още, че сезонът на свободните танци ще предложи на зрителите на bTV  всичко най-интересно от света на горещите ритми - от акробатични през еротични до ориенталски танци. „Dancing Stars 2" трябва да заложи и на повече битки между звездните аматьори и професионалните танцьори.

Предаването е по лиценз на световноизвестния формат на BBC Worldwide - Dancing With the Starts, една от най-популярните и най-успешните шоупрограми в света, в която звезди от различни области се представят в необичайно за тях амплоа - да танцуват заедно с професионалисти.

В шоуто на bTV ще участват известни личности от света на шоубизнеса, политиката, културния и обществения живот в България. Те се обучават на модерни танци от професионални танцьори. Изпълненията на участниците ще се оценяват от професионално жури, а победителят ще бъде отличен със специална титла - "Крал и кралица на бала".

Продуцент на „Dancing Stars 2" е bTV, a изпълнителен продуцент - Слави Трифонов и продуцентската му компания "7/8".