Тази вечер в Survivor: Филипините Лапу Лапу ще трябва да изгонят един от членовете на племето. Преди това те ще видят послания от своите роднини. По време на съвета ще се разгорят поредните страсти, а изходът от него ще е наистина неочакван.

Нови коалиции разтърсиха Лапу Лапу. Мъжете в племето решиха, че ще гласуват срещу Жоро, който се отказа от играта за имунитет и похапна, докато останалите стояха близо час под непрестанен дъжд. Жените в племето пък бяха набелязали Златина, която се оказа враг номер едно за Пранджева.

Лекоатлетката нескрито демонстрира отношението си към нея като заяви, че заради обидите, които Злати е отправяла към племето й, няма да й прости. Въпреки всичко Пранджева сподели, че ще гласува срещу Христина.

Така задругата на бившето племе Питого остана в историята. Разбрали накъде отиват нещата, Златина и Маргарита започнаха да кроят планове, според които единственият им шанс е да накарат Жоро да гласува срещу Христина, за да може да "хванат" вота на останалите. Дали ще успеят - ще стане ясно утре вечер в епизода.

И докато страстите горяха, Николай Мартинов успя да сглоби и покрива на къщата, така че племето вече се радва на истинска вила, а веднага след това улови риба и показа на изгладнелите сървайвъри как да я приготвят.

Членовете на Лапу Лапу се изправиха един срещу друг в изпитание, даващо право на два гласа по време на племенния съвет. Участниците трябваше да се борят помежду си в два кръга, като в първия бяха разделени на два отбора.

Всеки от тях трябваше да изпрати нападател в противниковия лагер, който да се опита да хване глинена топка, която останалите си подаваха. Във втората част на играта сървайвърите трябваше да прекарат топка през мишена, след което да я хванат от другата страна. Победител се оказа Кирил, а негова основна конкуренция беше Джул.

Веднага след играта станаха ясни и настроенията за гласуване. По-късно всички поеха към племенния съвет, на който Мартинов направи разбора на всеки един от участниците. Според него потенциалните финалисти са Пранджева и Кирил, а на останалите Ники пожела късмет.

И докато страстите в племето горяха, Людмила прекара поредния прекрасен ден на острова на изгнаника. Освен навес и "джакузи", тя вече си направи и легло. Късно вечерта тя отново сподели, че знае какво ще се случи, защото твърди че притежава ясновидски способности. Дали те ще й помогнат ще стане ясно в следващите дни, когато при нея ще пристигне следващ участник.