Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2007 13:27 - Магърдич Халваджиян в интервю за "Монитор"
Автор: play Категория: Забавление   
Прочетен: 4002 Коментари: 0 Гласове:
0



Магърдич Халваджиян, режисьор:
Царицата присъства на “Пълна промяна” Предложих на Маргарита да участва в снимките, но тя дискретно отказа, твърди продуцентът на новото риалити-шоу
интервю на ПЕТЯ БАХАРОВА, вестник "Монитор"

- Г-н Халваджиян, докъде стигнахте със снимките на “Пълна промяна”? Какво е по-различното в това риалити от тези, които досега сме гледали в България?
- Това е може би най-тежкият проект, с който съм се занимавал досега. Освен, че е труден чисто организационно, в “Пълна промяна” става дума за 26 души, за чиято външност и здраве трябва да се погрижим. За мен това е голяма отговорност. Голяма част от участниците в “Пълна промяна” имат много особени съдби. И ние, малко или много, влязохме в тези истории. Това доста натоварва. Промените при всички 26 участници са движат успоредно и в момента снимаме усилено.
- Нали през лятото не са препоръчителни пластични операции?
- И аз така мислех, но се оказа, че това е отживелица. Съвременните клиники по пластична хирургия са толкова модерно оборудвани, че няма никакво значение в кой сезон се извършват операциите. А и самите участници са толкова мотивирани, че изпълняват стриктно всички лекарски препоръки. Ние, разбира се, се консултирахме с много специалисти. По-добре е да снимаме шоуто през студените месеци, но и през летния сезон става. Трябва да ви кажа, че клиниките, с които работим, са ултрамодерни. Американските ни консултанти от “Дисни” посетиха някои от тях и бяха категорични, че в САЩ такива клиники са рядкост.
- Каква е нагласата на българите към промяната на външността? Колко бяха желаещите да се подложат на “Пълна промяна”?
- Над 30 000 души се явиха на кастингите. Ако ме беше попитала преди 4 месеца, нямаше да отговоря на въпроса ти за нагласите към пълната промяна. Сега обаче много мога да говоря на тази тема, както и да кажа мотивите им.
Когато първата участничка (чиято промяна вече е направена и заснета -бел.ред.), дойде на кастинга, видях един нещастен и съсипан човек. Казва се Боряна, на 25 години е, с две деца, едното извънбрачно, жертва на домашно насилие, без мъж до себе си... Като я слушаш какъв живот е водила, ти идва да се застреляш.
- А какви бяха проблемите във визията на тази жена?
- Когато родила второто си дете, качила 35 килограма, които нямат сваляне. Лицето й цялото на петна. Иначе като я погледнеш, не е грозна, но на 25 години не може да изглежда така. Самата тя не си харесва устните, огромния нос, един милион неща изброи. Смята ги за проблема в живота й. Сподели, че заради външността си няма никакви социални контакти. “Мъжете изобщо не искат да ме погледнат, а камо ли да стигнат до по-дълбок контакт с мен, за да ме опознаят”, каза ни тя. Просто Боряна е на 25 години и твърдеше, че за нея животът е свършил. Това е и основният движещ мотив на участниците в “Пълна промяна”.
- Кой се грижи за психическото равновесия на участниците в шоуто?
- Мадлен Алгафари работи с тях. Тези хора са затворени цели три месеца и трябва с някого да си говорят. През цялото това време те са само на операции, диети, фитнес. Факт е, че участниците са много силно мотивирани. Ще ти дам пример пак Боряна. Още при първия ни разговор й разказах за всички мъки, които я очакват по пътя към промяната. Обяснявахме й, заедно с лекарите, че ще се наложи да й бъде чупен носът, тъй като тя не го харесваше. Казахме й също, че ще има много тежки моменти, в които ще се пита защо се подлага на всичко това. “Няма да се питам, категорично отговори Боряна. - Искам веднага да започнете, веднага ми счупете носа”.
 - Каква е промяната при Боряна?
- Не я бях виждал два месеца, а само откъси от материали, които бяха снимали екипите на шоуто. Преображението й беше уникално. Освен носа й и сложиха и гърди, защото тя нямаше никакви. Беше отслабнала драстично. За мен най-важното обаче е лицето, защото е първото, което виждаш при контакта си с някого. При Боряна се беше получило перфектно, беше неузнаваема. Както и голяма част от останалите 26 участници. Близките на някои от тях не можаха да  ги познаят на финалното им представяне.
- Успяхте ли да опазите тайната на промяната?
- Нямаше никакъв проблем, защото екипът ни е много трениран. Не забравяй, че снимаме “Море от любов” и “Имаш поща” - две предавания, за които тайната е водеща. Имаме специални системи, коли, стаи, хора и т.н. И няма как да не успеем да опазим тайната. Нямам думи да опиша и трепета на близките на участниците в “Пълна промяна”. Само си представете, тези хора са пуснали децата си в неизвестното. Те буквално са изчезнали за 3 месеца и не се знае какво ще стане с тях, тъй като досега “Пълна промяна” не е правена в България.Самият аз също имах големи притеснения, защото знам колко недоверчиви сме ние, българите. Дори бях на път да откажа на Нова телевизия да правя шоуто. Но след като се запознах с лекарите, със специалистите, които бяха избрани да участват в промяната, коренно промених мнението си. Вече съм категоричен, че в България се работи професионално, прилагат се и се правят най-модерните неща в пластичната хирургия. Повечето лекари са специализирали в чужбина, работили са на Запад. У нас се разкрасяват много чужденци, което означава, че нашите лекари вече имат световна слава. За жалост обаче, те са недостижими за обикновените хора. Но пък платежоспособните клиенти могат да разчитат на помощ, която е на световно ниво.
- Не са малко онези, които твърдят, че чрез “Пълна промяна” някакво тв шоу се намесва в природата. Коментарът ви?
- Може да се каже, че пластичната хирургия за  каприз. Аз също мислех така. Сега обаче съм на друго мнение, защото видях, как една такава промяна обръща живота ти. Както с Боряна, на 25 години тя беше решила, че с животът й е свършено, а след “Пълна промяна” се роди отново. Искам да питам скептиците, какъв е смисълът от живота, ако в него не се чувстваш добре? Ако не можеш да го изживееш пълноценно, по-добре не го живей. Само блясъкът в очите на участниците да видя след края на промяната, ми е достатъчен да спра да обсъждам каквито и да било морални казуси за смисъла на пластичната хирургия.
- А гарантирате ли качество на манипулациите в “Пълна промяна”?
- При някои от участниците се получиха усложнения. Консултантите от Америка ни предупредиха, че при тях усложненията стигат до 30 процента. Съвсем нормално е при някои операциите да зарастват по-бавно, да се получат по-големи отоци, които трудно спадат и т.н. Затова казвам, че предаването е тежко. Представи си каква логистика е необходима, за да работят в синхрон лекари, зъболекари, дерматолози, стилисти и т.н. Огромен екип е ангажиран с шоуто. За всеки един от участниците заснети 40-50 часа материал. А всяка серия ще е от по 45-50 минути.
- Подобно шоу не е ли прекалено скъпо и амбициозно за малка страна като нашата?
- Скъпо е. В САЩ един епизод на “Пълна промяна” струва около 1 милион долара. Но и в България вече се правят амбициозни и скъпи риалита. “Биг Брадър”, “Сървайвър” не са ли такива?
- Кога приключват снимките?
- Не мога да кажа с точност, защото някои от операциите са много сложни. Има участници, на които обръщаме захапките. По всяка вероятност обаче шоуто стартира на 17 септември. Един от финалите го снимахме в двореца Враня. Дойде царицата Маргарита. Поканих я да участва. Тя отказа, но заяви, че й е много интересно да наблюдава работата ни. Беше застанала отстрани. Изключително фина жена, много ми хареса. 
- С какви мотиви мъжете участват в “Пълна промяна”?
- Първо да кажа, че броят на мъжете в шоуто е малък. Направи ми впечатление, че голяма част от явилите се на кастинга, имаха чисто суетни подбуди.  Някой е готин, но за да върви повече пред жените, иска да се “разкраси”. Такива хора не бяха допуснати, защото целта не е да направиш още по-хубав някой гъзар, а да промениш живота на някой, който истинска има нужда от това.
- Имат ли някои участници претенции да изглеждат като една или друга звезда?
- Някои си се представят с устни като на Анджелина Джоли. Много се впечатляват и от тези на Мара Отварачката.
- А как се справя Гала като водеща на “Пълна промяна”?
- Много добре. Реве повече от участниците, когато се видят за първи път след промяната. Непрекъснато й повтарям да се държи като професионалист. Тя ми отговаря: “Аз съм професионалист, но не мога да се сдържа”. Разбирам я много добре, защото вижда, че емоциите в това шоу са страхотни. Обичам предавания, които ти бъркат в сърцето. Смятам, че гледайки такива неща, човек става по-добър.
- Замисляте ли друго ново предаване?
- От есента по Нова телевизия пускаме “Новите сенатори”. Ще върви веднъж седмично. Представи си Римския сенат, в който сенатори са Малин Кръстев, Димитър Рачков, Зуека, Вальо Танев. Актьорският отбор ще е голям - от 15-20 души. Ще се бъзикаме със злободневните теми на държавата, но говорейки по малко по-особен начин. Бойко Борисов, например, се казва Борисии. Вече направихме няколко проби и станаха много смешни. Зуека и Рачков ги снимахме клекнали в тоалетната на сената. Двама роби им веят, а те разискват международни въпроси. Виех от смях, докато играеха.  Отдавна искам да направя комедийно шоу, но все не намирах удачната формула. Не исках да правя просто скечове или предаване клонинг на “Шоуто на Слави”. С Влади Априлов го замисляме още докато правехме “Сладко отмъщение” и най-сетне го измислихме, а и се отвори възможност да е по Нова тв.
- Прави впечатление, че големите продуценти у нас работят предимно с bTV и Нова тв. Защо няма ваши предавания и по Канал 1?
- И аз това питам. За мен има два варианта - или управлението на БНТ е некадърно, или умишлено съсипват националната телевизия. Не знам дали ще я продават, но ето ги рейтингите и според тях Канал 1 никога не е удрял дъното така, както сега. И това е парадоксално, защото тази телевизия разполага с много повече финансов ресурс от bTV и Нова.
- БНТ обявява конкурси за външни продукции, защо не участвате с ваши?
Да, обявява конкурси, като предварително се знае кой ще ги спечели. Много съжалявам за това, защото за да има конкуренция, трябва да има трима сериозни играчи. Канал 1 просто е скучен за гледане.


Тагове:   Монитор,   интервю,   Магърдич,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: play
Категория: Забавление
Прочетен: 396806
Постинги: 61
Коментари: 14
Гласове: 209
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031