Ивелина Христова бе фаворитката на журито и публиката в най-гледаното реалити "Ясновидци". В няколко от задачите пловдивчанката бе единствената, която успя да се справи. Заради невероятните си попадения в отговорите, тя бе обявена за вещица от зрители на шоуто, а екипът на "Ясновидци" бе обвинен, че й подсказва. 33-годишната ясновидка, по-известна като маг Ива, отговори на горещите въпроси на “Блиц” дни преди да спечели:
- Заради невероятно точните попадения в отговорите ти се появиха съмнения, че продуцентите на шоуто ви подсказват. Имаше ли някакви шашми?
- Организацията на предаването беше такава, че беше изключено предварително да знаем отговорите на задачите. Екипът беше закодирал с някакви техни имена различните места и обекти, където ни водеха. В повечето случаи дори не знаехме къде ни водят. Всички участници бяхме изолирани и нямахме контакт помежду си точно, за да не си подсказваме дори чрез телепатия. Преди снимките на всеки епизод ни прибираха джиесемите.
- А как ще коментираш случая с Емил, който бе изгонен от шоуто заради това, че е изпратил верния отговор на една от задачите в есемес до Николета?
- Жалко, че Емил напусна, защото наистина има феноменални способности. Не знам защо подсказа на Николета, след като му беше конкуренция.

Вероятно се влюби в нея.

- Зрителите вече видяха бурната й реакция - в едно от изпитанията те нарече кучка за това, че черпиш от енергията й и й пречиш да се концентрира...
- Едва ли самата тя би могла да ми обясни механизмите, по които това се е случвало. Аз наистина се занимавам с хипноза, но чак пък да й преча, това звучи несериозно.
- Като дипломиран философ, водещият Ники Георгиев вярва ли в свръхестествените явления?
- Ники е доста ерудиран човек. Аз, пък и другите участници, усетиха, че той самият има невероятни ясновидски способности. Даже на нас ни казваше някои неща,

които после взеха, че се сбъднаха.

Ники има толкова силна интуиция, че ако участваше в "Ясновидци", със сигурност щеше да е на финала. Иначе не е искал да му предсказваме нещо. Докато хората от екипа непрекъснато ни разпитваха за това и онова.
- В интервю за “Блиц” още преди старта на предаването той каза, че всички участници се оплаквали от него, че не могат да се концентрират. С какво ви пречеше?
- Ники има такива очи... един невероятно остър поглед, с който ни смразяваше. Освен това наистина има много силно биополе. То се усеща.
- А ти самата как откри, че имаш паранормални способности?
- Майка ми имаше проблеми с едната ръка и ужасна мигрена. Обикаляше по доктори, но й бяха казали, че мигрената й няма да мине и че могат само да облекчат главоболието й с лекарства. За ръката й бяха единодушни, че може да се оправи, но много бавно. Майка ми успя да стигне чак до Ванга. Тя й каза, че аз самата ще й помогна съвсем скоро. Когато баща ми почина, при стреса се отключиха тези мои способности. В началото се уплаших и хукнах по психиатри. С една от лекарките, която ми помогна да разбера какво се случва всъщност с мен, продължаваме да се виждаме, защото се допитва до мен за различни неща.

Всеки е скептичен за паранормалните явления, докато не му се случи нещо подобно.

- Сценаристът на "Ясновидци" Николай Йорданов разказа една интересна история. Екипът на предаването тръгнал за снимки в провинцията и той изведнъж се сетил, че е забравил ютията си включена. Ти съвсем точно си му описала къде в дома му се намира ютията и дори какъв е цветът й. Успокоила си го, че е изключена, но че има нещо друго, което свети у тях. Когато се върнал в София, Николай видял, че е забравил включена лампата в банята. Как точно получаваш информацията си - като образ, като звук или...?
- Като образ. Имам чувството, че това, за което ме питат хората, аз вече го знам. Както при слепите се изостря слухът, така и при ясновидците се изострят някои сетива за сметка на други.
- Занимаваш се с лечение, ясновидство и магии от десетина година. Кои са най-интересните случаи от практиката ти?
- Имам много интересни случаи. Например излекувах момиче, поразено от синдрома на Даун. С биоенергооблъчване съм възстановявала счупен крак за по-малко от седмица. Но може би най-фрапиращ е случаят, когато изцерих засегнато от детски паралич момченце. Оказа се, че причинител на болестта му е отрицателната енергия на черна магия. Трудно развалих това заклинание, защото бе направено на клетъчно ниво. Но на четвъртия ден успях да изчистя прокобата и детето се оправи... Откривала съм открадната кола, която беше на 500 км разстояние. Често ме посещават и майките на момичета, които са обявени за безследно изчезнали. В много от случаите се оказва, че или са отвлечени, или са отишли доброволно на Запад, за да проституират.

Eдно интервю на Ивайла Иванова