Албена Михова е една от най-известните и обичани актриси в България.

Дълго време се изявяваше в "Шоуто на Слави", а сега радва зрителите с ролите си в "Господари на ефира" и "Пълна лудница". Освен това Албена участва във втория сезон на шоуто "Великолепната шесторка". Това не е всичко. Тя играе и в редица постановки в родните театри, защото за нея живия контакт с публиката е най-важен. Как успява? Прочетете интервюто и ще разберете...

- Какво ти даде и какво ти отне "Шоуто на Слави"? Липсва ли ти?

- Даде ми опит, даде ми развитие и хубав старт. Нищо не ми е взело. Това беше период от живота ми, който ми е бил нужен. Липсва ми, липсват ми и колегите, въпреки че съм заместила шоуто отдавна. Превъзмогнала съм го. Свиква се. Няма нищо вечно.

- В какви отношения сте със Слави? Пишат, че сте скарани...

- В никакви. Нямаме отношения. Не искам да прозвучи грубо, но откакто напуснах шоуто му не сме се виждали.

- Как е синът ти? Кажи нещо за него...

- Мартин е 5-ти клас. Мъчи се, има много домашни, учене, частни уроци. Помагам му доколкото мога, защото постоянно съм на репетиции.

- Мислила ли си за кариера извън България?

- Пътувала съм за постановки извън България, но мисля, че тук е моята сцена. Нямам амбиции за кариера в чужбина. Тук ми е хубаво. Мога да пътувам и да показвам майсторство (смее се), но се връщам тук, защото обичам родината си.

- Какво те накара да участваш във "Великолепната шесторка 2"?

- Искам с участието си да помогна на малките деца. Съдбата ми е подобна. На никое дете, което е само не му е лесно. Аз бях борбена. Някои деца имат нужда от огромна подкрепа. Дано да я получат!

- Какво правиш през свободното си време?

- Нямам такова. Ако все пак ми остане се опитвам да обърна малко внимание на себе си.

- Какво би те изкарало извън релси?

- Завистта, злобата, лъжата. Някой да се държи грубо към мен. Като цяло лошите отношения могат да ме изкарат извън релси.

- Кой е любимият ти персонаж от "Пълна лудница"?

- Любим нямам, но имам успешни образи. Албенджи е най-успешният образ от предишния сезон. Определено ми е един от любимите.

- Какво е нивото на българския театър и на българското кино?

-Възраждат се отново, което много ме радва. Театърът върна доста публика. Не знам на какво се дължи това? Има обновление, хората стават по-любопитни. Българските сериали също са нещо ново. Като цяло обаче липсва качествен хумор. Нивото не е достатъчно.

- На сцената или на екран се чувстваш повече в свои води?

- На сцената се чувствам повече себе си. На екрана емоциите се пречупват. Прекият контакт с публиката е незабравим.

- Как успяваш да си в "Господари на ефира", в "Пълна лудница", във "Великолепната шесторка", да се изявяваш в театъра и да гледаш детето си?

- Животът ми е пълна лудница. Опитвам се да съм навсякъде, графикът ми е доста натоварен. Дано всички тези усилия се оценяват.

- Пожелай нещо на всички твои почитатели в HotNews.bg...

- Винаги казвам едно и също - напред, смело и смахнато и каквото сабя покаже!